Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات هیأت مدیره سابقه بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان در ماه‌های اخیر سر و صداهای فراوانی در رسانه‌ها داشته که یکی از مسائل حاشیه‌ای این دادگاه احضار ۳۰ کارشناس رسمی دادگستری بود.

رسول امیرقهرمانی نماینده دادستان تهران در دهمین جلسه این دادگاه گفت: در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و پرونده بانک سرمایه در حدود ۳۰ کارشناس رسمی دادگستری یا تفهیم اتهام شدند یا در آستانه تفهیم اتهام و صدور کیفرخواست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما ضمن قدردانی از تلاش‌های کانون کارشناسان دادگستری معتقدیم باید به مردم پاسخ دهند که چرا در یک پرونده بانک سرمایه نزدیک به ۳۰ کارشناس گزارش خلاف واقع ارائه کرده‌اند.

علی بهادری جهرمی روز یکشنبه در این زمینه به خبرنگار قضائی ایرنا گفت: تعداد کارشناسی‌های رسمی که در طول سال انجام می‌شود بسیار بالاست و شاید بیش از صد هزار کار کارشناسی در ۷۵ رشته از سوی کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز کارشناسان رسمی در طول سال انجام می‌شود.

وی تعداد کارشناسان رسمی را بیش از ۴۳ هزار کارشناس عنوان کرد و گفت: در مرکز کارشناسان رسمی ۱۳ هزار نفر و در کانون کارشناسان رسمی دادگستری نیز ۳۰ هزار نفر نظر کارشناسی می‌دهند و همانطور که در بسیاری از مشاغل ممکن است چند فرد فاسد وجود داشته باشد، چنین مسأله‌ای در میان کارشناسان نیز طبیعی است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: البته ما معتقدیم اصل بر صحت و سلامت کار کارشناس است ولی با توجه به اینکه نظر کارشناسی به صورت مستقیم در آرای قضائی تأثیرگذار است، آن را بسیار حساس می‌دانیم و حتی یک ایراد نیز زیاد است. چون همان یک نظر ممکن است حقوق مردم را خدشه دار کند و مردم نیز چنین مسائلی را از قوه قضائیه می‌دانند.

بهادری یکی از وظایف کانون کارشناسان رسمی را ورود در این زمینه دانست و گفت: گاهی این ایرادها ناشی از ضعف کارشناسی و آموزش است. به همین دلیل اولویت ما مساله کارشناسی است تا در حوزه‌های کارآموزی و پس از آن برنامه‌های خاص داشته باشیم.

وی بر ضرورت نظارت مؤثر بر کار کارشناسی نیز تاکید کرد و گفت: اگر ما نظارت مؤثری بر کار کارشناسان داشته باشیم، چنین اتفاق‌هایی نخواهد افتاد. چون بخش بسیاری از این مشکلات مربوط به دستگاه‌های اجرایی به مفهوم عام کلمه است. یعنی نهادها و سازمان‌ها در زمینه ارجاع کار به کارشناسی اقدام به انتخاب کارشناس می‌کنند و معمولاً ما معبر ارجاع نیستیم و به همین دلیل هیچ کارشناسی نه از سوی کانون کارشناسان و نه از طرف مرکز کارشناسان معرفی نمی‌شود و حتی ما خبردار نمی‌شویم که چه کسی کارشناس کدام پرونده است.

این حقوقدان حقوق عمومی مهمترین دلیل این مشکل را ناشی از ضعف قانونی و رویه دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: اگر قرار است مرکز کارشناسان رسمی پاسخگوی نتایج کارشناسی کارشناسان باشد، باید ارجاع کار نیز از سوی ما صورت بگیرد و ما در حال طراحی سامانه و نظام ارجاع هوشمند موضوع به کارشناسی هستیم.

وی افزود: این موضوع در کمیته‌های مربوطه و شورای عالی کارشناسان رسمی در دست بررسی است و زمانی که این سامانه راه اندازی شود، کارشناس به صورت عادلانه انتخاب می‌شود که این کار از یک طرف باعث توزیع صحیح کار کارشناسی می‌شود و از طرف دیگر باعث می‌شود تا نظارت مؤثری در این زمینه صورت گیرد.

رئیس مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده افزود: گاهی در دادگاه می‌شنویم که فلانی کارشناس بوده در حالی که از دید ما شاید صلاحیت کارشناسی در آن حوزه را نداشته ولی ما بعد از تخلف خبردار می‌شویم و به عنوان مسئول رسیدگی نیز وظیفه رسیدگی به تخلف کارشناس را داریم که رسیدگی نیز خواهیم کرد ولی این شیوه را نمی‌توان شیوه‌ای مناسب برای نظارت مؤثر دانست.

وی اضافه کرد: برای مؤثر کردن نظارت در ارجاع کار به کارشناس باید فعالیتمان را جدی تر کنیم که این کار نیازمند کمک قانونگذار و دستگاه‌های اجرایی است. یعنی اگر دستگاه‌های اجرایی به دنبال سلامت کار کارشناسی هستند، باید معبر ارجاع را کانون و مرکز کارشناسان قرار دهند و آنگاه نتایج آن را از ما مطالبه کنند.

بهادری جهرمی افزود: سازمان‌های اجرایی می‌توانند بر اساس تفاهم نامه‌ای که منعقد می‌شود، الزاماتی را برای ما اعلام کنند تا ما به آن الزمات متعهد شویم ولی در مرحله دوم لازم است تا ما سازو کارهای نظارتی سیستماتیک را طراحی کنیم تا منجر به فرایندهای هوشمند و الکترونیکی شود و با نظارت‌های مردمی نیز می‌توانیم نظارت مؤثرتر را دنبال کنیم.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۰۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود

سعادتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سامانه خودنویس یکی از مهم ترین برنامه های دولتی در حوزه بازار اجاره مسکن به شمار می‌رود که خود  باعث شده بازار مسکن به ثبات و آرامش برسد گفت: بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازارهایی است که نیاز به ساماندهی داشت که دولت با راه اندازی این سامانه از سال گذشته این اقدام را انجام داده است.

وی افزود: راه اندازی سامانه خودنویس نقش موثری در کاهش مدت زمان انتظار متقاضیان دارد و از سوی دیگر این اقدام  باعث می شود دست دلالان و سوداگران از این بازار کوتاه  شود.

کارشناس سیاست گذاری مسکن اظهار کرد: بازار اجاره مسکن در حال حاضر می‌تواند زمینه را برای بهبود و تقویت قدرت مستاجران فراهم کند و از سوی دیگر این اقدام خود آرامش را به این بازار عرضه می‌کند.

وی افزود: کاهش حق الزحمه‌های نجومی و همچنین  برچیده شدن دست مشاوران املاک متخلف از دیگر مزایای این سامانه به شمار می رود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • پایگاه رسمی آموزش سیلینگ هرمزگان راه‌اندازی شد
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • ورود سامانه بارشی جدید از روز دوشنبه در قزوین
  • ورود سامانه بارشی جدید به زنجان
  • سامانه بارشی امروز از ایلام خارج می‌شود
  • سامانه بارشی دیگری در راه مازندران
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • رگبار، رعد و برق و وزش باد در زنجان پیش بینی شد
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد