Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان با اشاره به ثبت روزانه ۶۰ پرونده در کانون کارشناسان، گفت: در استان اصفهان حدود دو هزار و ۲۰۰ کارشناس فعال هستند که وظیفه اصلی آنها کمک به دستگاه قضا در صدور نظر کارشناسی آرا است تا این نظرات بر اساس عدالت و حق صورت گیرد.

به گزارش ایمنا، فرهاد طاهریون اصفهانی رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان صبح امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری به مناسبت روز کارشناس، اظهار کرد: کانون کارشناسان رسمی دادگستری قدمتی ۸۲ ساله دارد، این کانون یک شخصیت غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی داشته و در هر استان فعالیت می‌کند، ارکان کانون شامل مجمع عمومی، هیئت مدیره، بازرسان و دادسرا و دادگاه انتظامی است، گفتنی است فعالیت کارشناسان در ۶۵ رشته تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص وظایف کانون کارشناسان افزود: در استان اصفهان حدود دو هزار و ۲۰۰ کارشناس فعال هستند که این تعداد با کارآموزان به بیش از ۳ هزار کارشناس می‌رسد که در ۶۵ رشته تخصصی و بیش از ۵۰۰ صلاحیت در این رشته‌ها فعالیت می‌کنند و وظیفه اصلی آنها کمک به دستگاه قضا در صدور نظر کارشناسی آرا است تا این نظرات بر اساس عدالت و حق صورت گیرد، همچنین خدمت به مراجع قضائی، شبه قضائی و کلیه ادارات و ارگان‌ها در حیطه وظایف کانون کارشناسان است.

رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان با بیان اینکه یک آبان‌ماه روز کارشناس است، گفت: روز کارشناس روز عدالت و حق بوده و گرامیداشت این روز پاسداشت عدالت است، کارشناسان بازوی فنی و تخصصی دادگستری و قضات هستند که در اجرا و استقرار عدالت تلاش می‌کنند.

نظر کارشناس جنبه تخصصی و فنی دارد

وی با اشاره به چهار دسته از فعالیت‌های اصلی کانون کارشناسان، تصریح کرد: ارائه خدمات به مردم، خدمات به کارشناسان، ارتباط با دادگستری و در آخر تقویت ساختار کانون کارشناسان از طریق جذب نیروی انسانی در حیطه فعالیت‌های کانون کارشناسان دادگستری است که تلاش می‌شود به بهترین نحو انجام گیرد.

طاهریون افزود: در مورد خدمت‌رسانی به مردم فعالیت‌های عمده‌ای از جمله ارائه خدمات مشاوره به صورت رایگان انجام می‌شود و سوالات و ابهامات مراجعه کنندگان پاسخ داده شده که این باعث کاهش مراجعات مردم به مراجع قضائی و دادگستری خواهد شد.

وی با اشاره به ارائه خدمات کانون کارشناسان پس از شیوع کرونا در کشور، اظهار کرد: پس از شیوع این بیماری با ایجاد اتوماسیون اداری روزانه به طور متوسط ۶۰ پرونده ثبت شده که اعلام نظر کارشناسان در مدت معینی انجام و دیگر مراحل این پرونده‌ها در دادگستری طی می‌شود، همچنین سعی شده آموزش‌های آنلاین از سوی واحد آموزش کانون برگزار شود تا مراجعات حضوری به این مرکز به حداقل برسد، که در سال گذشته حدود ۴۳ هزار نفر ساعت آموزش حضوری برگزار شد که امسال پیش بینی می‌شود به ۹۰ هزار نفر ساعت افزایش یابد.

رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان در پاسخ به این سوال که نظر کارشناس چه میزان در صدور رأی قاضی مؤثر است، اظهار کرد: گزارش کارشناس تنها جنبه طریقت دارد و نه حجت و قاضی نمی‌تواند تغییری در رأی کارشناس داشته باشد بلکه تنها می‌تواند آن را نپذیرد در واقع نظر کارشناس جنبه حقوقی نداشته بلکه نظر وی تخصصی و فنی است.

۱۰ درصد موارد شکایت از کارشناسان منجر به صدور رأی شده است

وی در خصوص چگونگی و میزان دریافت تعرفه‌ها از سوی کارشناسان، گفت: دستمزد کارشناسان برای هر پرونده بر اساس تعرفه ابلاغ شده از سوی قوه قضائیه تعیین می‌شود البته قضات محترم اجباری در رعایت تعرفه‌ها ندارند و اختیار دارند حق‌الزحمه کارشناس را تعیین کنند بعضاً مشاهده شده جهت رعایت حال مردم حق‌الزحمه نازلی از سوی قضات تعیین شود که به زعم بنده باعث اجحاف در حق کارشناس رسمی است.

طاهریون در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای جلوگیری از فساد در کانون کارشناسان چه اقداماتی انجام شده، افزود: کارشناسان با توجه به پایبندی به اخلاق حرفه‌ای و سوگندی که در ابتدای فعالیت خود خورده‌اند خدمات ارائه می‌کنند، البته اگر مواردی مشاهده شود قطعاً از طریق دادسرا و دادگاه انتظامی بررسی شده و در صورت اثبات، پروانه کارشناس مربوطه باطل می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۳۴ شکایت از مراجع قضائی و اشخاص حقیقی و حقوقی داشتیم که ۱۰ درصد از این موارد منجر به صدور رأی شده است و مطمئناً این مقدار باید به حداقل برسد.

رئیس هیئت مدیره کانون کارشناسان رسمی دادگستری استان اصفهان در خصوص اختلال روند کاری بین مرکز کارشناسان دادگستری قوه قضائیه و کانون کارشناسان دادگستری، تصریح کرد: مرکز کارشناسان وابسته به قوه قضائیه است که به دلیل موازی بودن فعالیت‌شان با کانون کارشناسان اختلالاتی در کار ایجاد می‌شود، اخیراً به شورای عالی قوه قضائیه پیشنهاد شده است این مراکز با کانون‌ها ادغام شوند تا رقابت ناسالمی که در این حوزه پیش آمده برطرف شود، در واقع دو نهاد متصل به یک کانون فعالیت می‌کنند که باعث مشکلاتی شده و باید با یک نهاد ادامه فعالیت داد.

وی با بیان اینکه تعداد کارشناسان شاغل در کانون کارشناسان پاسخگوی نیاز استان اصفهان است، اظهار کرد: بر اساس نیاز هر استان در مقاطع یک یا دو ساله، دادگستری به شورای عالی کارشناسان اعلام نیاز کرده و فرآیند جذب کارشناس از طریق شورای عالی به کانون‌های کارشناسان ابلاغ می‌شود.

کد خبر 450857

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مراجع قضایی جلوگیری از فساد دادگستري قوه قضائیه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کانون کارشناسان نظر کارشناس قوه قضائیه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال حماس از تصمیم پیوستن ترکیه به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی

جنبش حماس از تصمیم ترکیه برای پیوستن به پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، جنبش مقاومت اسلامی «حماس» با انتشار بیانیه‌ای از تصمیم ترکیه برای پیوستن به پرونده جاری (نسل‌کشی رژیم صهیونیستی) در دیوان بین‌المللی دادگستری که توسط آفریقای جنوبی گشوده شده، استقبال کرد و این اقدام را برای مردم فلسطین مهم دانست.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه آمده است: تصمیمات اتخاذ شده توسط ترکیه برای مردم فلسطین که در معرض یک نسل‌کشی وحشتناک قرار گرفته‌اند، بسیار مهم است.

از سوی دیگر وزارت بازرگانی ترکیه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرده بود که مرحله دوم اقدامات انجام شده در سطح دولتی آغاز شده و مبادلات صادراتی و وارداتی مربوط به رژیم صهیونیستی متوقف شده است.

«هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه پیش از این گفته بود که «ترکیه نیز به پرونده جاری (نسل‌کشی اسرائیل) در دیوان بین‌المللی دادگستری که توسط آفریقای جنوبی گشوده شده، خواهد پیوست.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مختومه شدن ۲۹۰ هزار پرونده در دادگستری چهارمحال و بختیاری
  • روزانه چند ساعت بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟
  • بررسی ۴۲۲ فقره پرونده در ۲۲ مرکز مهر خانواده مازندران
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده 
  • ۲۲ مرکز مهر در مازندران فعالیت می کند
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • دادگاه‌های «صلح» تا مهرماه ایجاد شوند/ لزوم کاهش پرونده‌های معوق
  • استقبال حماس از تصمیم پیوستن ترکیه به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی